Telenor uložio 210 miliona evra u ekonomiju Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2020, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telenor uložio 210 miliona evra u ekonomiju Srbije

Kompanija Telenor je u proteklih godinu i po dana, otkada posluje pod okriljem PPF grupe, uložila 210 miliona evra u srpsku ekonomiju, saopšteno je iz kompanije.

"Nastavljamo sa ulaganjem u srpsku privredu, pre svega u infrastrukturu i mrežne kapacitete. Srbija danas ima jake makroekonomske indikatore u pogledu rasta na tržištu, a kada je u pitanju poslovanje u 2019. godini, možemo reći da smo zadovoljni, jer je tržište mobilne telefonije pokazalo rast upravo u skladu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << našim očekivanjima", rekao je generalni direktor Telenora, Majk Mišel, navodi se u saopštenju.

Telenor je u 2019. godini pustio u rad prvu 5G baznu stanicu i time kreirao testno okruženje u Naučno tehnološkom parku Beograd koje je dostupno svima, bilo da je reč o fakultetima, vladinim organima ili startapovima.

Kako se u javnosti dosta govori o 5G mreži, Mišel ocenjuje da je izbor pravog trenutka ključ za njeno komercijalno uvođenje i dodaje da, što se dijaloga na tu temu tiče, stav Telenora oko komercijalnog uvođenja 5G-a je da ne treba žuriti s tim "dok ekosistem ne bude u potpunosti spreman za njenu primenu".

Komercijalna upotreba bi mogla da počne 2021. ili 2022. godine.

Mišel kaže i da Telenor investira 30 do 50 miliona evra godišnje u razvoj infrastrukture koja može da podrži ubrzani rast korišćenja mobilnog interneta, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.