Telenor osniva banku u Srbiji?

Izvor: B92, 31.Jan.2013, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telenor osniva banku u Srbiji?

Beograd -- Kompanija Telenor, jedan od tri operatera mobilne telefonije u Srbiji, razmišlja da osnuje sopstvenu banku, piše Nin.

Kako navodi list, jedno vreme u opticaju je bila i ideja da Telenor kupi neku od već postojećih banaka.

Dobro obavešteni izvori navode da je potencijalna meta za preuzimanje bila KBC banka u Srbiji, ali od te akvizicije najverovatnije neće biti ništa.

Jedan od mogućih razloga je procena da se Telenoru više isplati da sam osnuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << banku, za šta je dovoljno 10 miliona evra osnivačkog kapitala.

Potvrdu za tu tezu NIN je dobio i od Narodne banke Srbije, u kojoj navode da Telenor nije zvanično tražio saglasnost za kupovinu KBC banke.

Kako međutim, NIN nezvanično saznaje, Telenor se u NBS raspitivao za uslove pod kojima bi mogao da dobije licencu za osnivanje sopstvene banke. Zvanično ni takav zahtev još nije dostavljen NBS.

Iz Telenora je rečeno da "u ovom trenutku“ ne mogu da odgovore na pitanja da li će osnovati sopstvenu banku ili kupiti neku od postojećih, zbog čega planiraju da se bave bankarstvom, koliko novca planiraju da investiraju bankarski sektor...

Do sada nijedna kompanija nije dobila saglasnost NBS za osnivanje sopstvene banke, a poslednju grinfild licencu pre pet godina dobila je Moskovska banka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIN: Telenor Srbija razmišlja da kupi banku

Izvor: GdeInvestirati.com, 31.Jan.2013

BEOGRAD - Kompanija Telenor, jedan od tri operatera mobilne telefonije u Srbiji, razmišlja da osnuje sopstvenu banku, a jedno vreme u opticaju je bila ideja da kupi neku od već postojećih banaka. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.