Telenor i SBB o korišćenju infrastrukture

Izvor: Beta, 26.Maj.2010, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telenor i SBB o korišćenju infrastrukture

BEOGRAD, 26. maja 2010. (Beta) - Predsednik Upravnog odbora srpskog kablovskog operatera SBB Dragan Šolak potvrdio je u sredu da je Telenor inicirao razgovore o korišćenju telekomunikacione infrastrukture SBB-a za fiksnu telefoniju.

Šolak je agenciji Beta kazao da SBB nema ništa protiv iznajmljivanja infrastrukture, ali da bi bilo teško da preko te mreže optičkih kablova istovremeno ponude usluge SBB i Telenora. "Vrlo teško možemo da spakujemo na našu infrastrukturu sopstvenu ponudu naprednih televizijskih servisa i interneta i ponudu televizije, interneta i fiksne telefonije, recimo Telenora", kazao je on, ali je dodao da će razgovarati o tome sa Telenorom.

Šolak je naglasio da liberalizacija korišćenja telekomunikacione infrastrukture na srpskom tržištu mora da počne od Telekoma Srbije. "Stavljati u isti koš komercijalnog operatera (SBB) koji je vlastitim sredstvima sagradio sve i Telekom Srbije koji se gradi pola veka sredstvima gradjana, ne čini mi se ni realno, a ni fer", ocenio je predsefnik Upravnog odbora SBB Dragan Šolak.

U beogradskim medijima se pojavila informacija o mogućim pregovirima Telenora Srbija sa SBB, nakon problema prilikom pokušaja dogovora sa Telekomom Srbije o korišćenju infrastrukture te kompanije za fiksnu telefoniju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SBB: Telekom pola veka gradi sredstvima građana, nije fer!

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Maj.2010

BEOGRAD - Predsednik Upravnog odbora srpskog kablovskog operatera SBB Dragan Šolak potvrdio je u sredu da je Telenor inicirao razgovore o korišćenju telekomunikacione infrastrukture SBB-a za fiksnu telefoniju.

Nastavak na SEEbiz.eu...

SBB nema kapaciteta za Telenor

Izvor: Capital.ba, 26.Maj.2010

BEOGRAD, Infrastruktura SBB nema dovoljno kapaciteta da pruži usluge SBB-a i Telenora, rekao je predsjenik UO SBB Dragan Šolak. 'Vrlo teško na našu infrastrukturu možemo da 'spakujemo' sopstvenu ponudu naprednih televizijskih servisa i interneta i ponudu televizije, interneta i fiksne telefonije,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.