Telekom za Radijus Vektor i AVkom platio 120 miliona evra

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Jan.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom za Radijus Vektor i AVkom platio 120 miliona evra

BEOGRAD - Telekom Srbija je za kupovinu dva kablovska operatera, Radijus Vektora i AVkoma, koja je obavljena u januaru, izdvojio 120 miliona evra, potvrđeno je za Blic u toj kompaniji.

"Za Radijus Vektor izdvojeno je oko 108 miliona evra, dok nas je AVkom koštao 12,5 miliona. Cene su tržišne i u skladu su sa onim što smo dobili", rečeno je u Telekomu.

Koordinator za internet i multimediju Telekoma >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Vladimir Lučić je nedavno za Blic kazao da je kompanija tom kupovinom dobila 120.000 novih korisnika.

Tako se cena širenja na tržištu kablovskog interneta i poslednjih nekoliko meseci popela na oko 310 mil EUR nakon kupovine kablovskog operatera Kopernikus u novembru prošle godine za oko 195 mil EUR.

Kako je ranije izjavio Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekoma, nacionalna telekomunikaciona kompanija je za ovaj novac dobila 120.000 novih internet i televizijskih korisnika koje je imao Radijus vektor i 18.000 koje je opsluživao AVcom.

Cena za Radijus Vektor sa ovim brojem korisnika je na nivou cene plaćene za Kopernikus od nešto manje od 1.000 EUR po korisniku. Tačnije, Telekom je za svakog korisnika Radijus Vektora platio oko 900 EUR, a za korisnika AVcoma oko 700 EUR.

Međutim, prema izveštaju RATEL-a za treći kvartal 2018. (poslednji dostupan) Radijus vektor bio je četvrti po veličini igrač na tržištu fiksnog širokopojasnog interneta za 2,6% tržišta i peti po broju korisnika kablovske televizije sa 3% učešća.

Mada, RATEL ne daje podatke o pojedinačnom broju korisnika svake kompanije, na osnovu ukupnog broja korisnika i procentualnog udela na tržištu na kraju trećeg kvartala prošle godine može se sabrati da je broj korisnika Radijus vektora bio oko 94.000.

Sa tolikim brojem korisnika proizilazi da je Telekom platio oko 1.050 EUR po korisniku.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.