Telekom Slovenije u Koperu postavlja probnu 5G mrežu

Izvor: Capital.ba, 24.Maj.2020, 13:49

Telekom Slovenije u Koperu postavlja probnu 5G mrežu

KOPER , Telekom Slovenije planira da uspostavi probnu mrežu sa 5G tehnologijom u lučkom gradu Koper. To se radi u cilju istraživanja mogućnosti razvoja i testiranja različitih logističkih rješenja, saopštila je ta kompanija. Planirano je da 5G infrastruktura ponudi ne samo komunikacijske usluge, već i niz drugih poput logistike, saobraćaja, zdravstva, energetike, proizvodnih pogona, pametnih gradova i zajednica, prenosi STA. Kako se navodi luka Koper će koristiti posljednju generaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << bežične tehnologije kako bi testirala bezbjednosna rješenja, kao i optimizaciju procesa i zaštitu životne sredine. Budući da nova tehnologija omogućava brži transfer velike količine podataka, ona bi trebalo da pomogne u poboiljšanju kontrole bezbjednosti, ali i da olakša kontrolu potrošnje električne energije. Kompanija dodaje da će slična rješenja biti testirana u njemačkom Hamburgu i grčkom Pireusu. Projekat postavljanja 5G tehnologije finansira se iz projekta EU Horizon 2020 i njegova vrijednost iznosi osam miliona evra. Trebalo bi da bude gotov 2023. godine, a navodi se i da Slovenija i grad Koper učestvuju i u drugim evropskim tehnoloskim 5G projektima. Tanjug   Чланак Telekom Slovenije u Koperu postavlja probnu 5G mrežu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Telekom Slovenije u Koperu postavlja probnu 5G mrežu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2020, 03:32

Telekom Slovenije planira da uspostavi probnu mrežu sa 5G tehnologijom u lučkom gradu Koper, kako bi istražili mogućnosti razvoja i testirali različita logistička rešenja, saopštila je danas ta kompanija...Planirano je da 5G infrastruktura ponudi ne samo komunikacijske usluge, već i niz drugih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.