Tehnološki gigant otpustio 100.000 STARIH RADNIKA! Razlog BIZARAN: Hoće da budu KUL I TRENDI

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2019, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tehnološki gigant otpustio 100.000 STARIH RADNIKA! Razlog BIZARAN: Hoće da budu "KUL" I "TRENDI"

Stariji radnici moraju da plaćaju ceh.

Kompanija za informacione tehnologije IBM se suočava sa brojnim optužbama zbog otpuštanja oko 100.000 zaposlenih kako bi se priklonila mlađim generacijama i učinilo da ona izgleda "kul" i "trendi", umesto "stara organizacija“.

IBM, koji je skraćenica za International Business Machines Cor suočen je s nekoliko tužbi za diskriminaciju starijih radnika.

Još nekoliko godina ranije, IBM je počeo da otpušta starije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radnike kako bi ih zamenio mlađom generacijom, za koju je konsultantsko odeljenje kompanije tvrdilo da je "uglavnom mnogo inovativnije i prijemčivije za tehnologiju".

Alen Vild, bivši potpredsednik HR u IBM tvrdi da je kompanija "otpustila 50.000 do 100.000 zaposlenih samo u poslednjih nekoliko godina".

Vild je izjavio da IBM-u nedostajalo talentovanih novih regruta i odlučio je da privuče potencijalne radnike među milenijalcima pokazujući im da umesto da budu "stara organizacija" bila je "tako kul kao što su Gugl i Amazon". Sve to je rezultovalo otpuštanjem starije radne snage, kao što pokazuju dokumenti iz tužbe o diskriminaciji zbog godina. Kompanija se, međutim, branila tvrdeći da je sve učinjeno kako bi se ugodilo klijentima.

- U poslednjih pet godina ponovo smo radili na imidžu IBM kako bismo ciljali na veće vrednosti za naše klijente. Kompanija zapošljava 50.000 novih ljudi svake godine - navedeno je u komentaru iz kompanije za BI.

Inače, BI navodi da kompaniji pada prihod već sedam godina. Tokom proteklih 10 godina otpustili su na hiljade radnika očigledno pokušavajući da smanje troškove kao i da reformišu radnu snagu. Prošle godine je ukupan broj zaposlenih u IBM-u opao na najnižu tačku od 2013. godine, a globalna radna snaga smanjena je na 350.600 sa skoro 425.000.

Pogledajte rezultate

U ovom gradu se na posao ĐUBRETARA čeka punih SEDAM GODINA, a evo i zbog čega (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.