Izvor: B92, 09.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti žele više cene za 11 odsto

Beograd -- Udruženja beogradskih taksista najavila su skoro povećanje cena usluga, zbog poskupljenja tečnog gasa.

Oni ocenjuju da bi to moglo biti oko 11 odsto. Predsednik "Beotaksija" Milivoje Armuš rekao je Tanjugu da su zahtev za poskupljenje potpisali predstavnici svih taksi-udruženja u gradu i da očekuje pozitivan ishod do kraja sedmice.

Udruženja su zatražila povećanje starta i sata čekanja, tako da bi start, umesto sadašnjih 60, bio 85 dinara, a sat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čekanja 420 dinara, umesto sadašnjih 300 dinara.

Predsednik "Žutog taksija" Aleksandar Bjelić kazao je Tanjugu da bi poskupljenjem od 11 odsto građani bili "realno pogođeni" samo u špicama, od 9 do 17 sati, kada su ekstremne gužve.

Litar tečnog naftnog gasa od juče je skuplji za oko pet dinara i košta na NIS-ovim pumama 43 dinara, umesto dosadašnjih 38, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Zahtev za poskupljenje taksisti su predali 4. jula Sekretarijatu za privredu, a kabinet zamenice gradonačelnika Radmile Hrustanović trebalo bi da odluči da li je on opravdan.

Međutim, 11 odsto prelazi granicu od 7,5 odsto koju je postavila Vlada Srbije za poskupljenje komunalnih proizvoda i usluga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.