Taksa za prirodne lepote Srbije

Izvor: Studio B, 08.Sep.2010, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksa za prirodne lepote Srbije

Pri ulasku u nacionalne parkove, parkove prirode i rezervate, posetioci će već od jeseni morati da plate naknadu za korišćenje zaštićenog područja, pišu danas Večernje novosti.

Za boravak u zaštićenim prirodnim područjima plaćaće se novčana naknada. Za ulazak na Kopaonik, na primer, automobilom cena će biti 200 a pešice 100 dinara.

Taksa će se naplaćivati po osobi i predstavljaće neku vrstu pojedinačne ulaznice, dok će se druga tarifira naplaćivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za ulazak motornih vozila.

Predstavnici četrdesetak zaštićenih prirodnih područja Srbije (Kopaonik, Tara, Fruška gora, Đerdap, Uvac, Vlasina, Golija...) krajem avgusta su održali sastanak na Kopaoniku da bi se dogovorili o ovom "cenovniku".

Jer, prema vladinoj urebi o naknadi za korišćenje područja koja je letos stupila na snagu, svakom zaštićenom području daje se mogućnost da samostalno formira visinu ove naknade, ali bez većih odstupanja od drugih.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Država naplaćuje šetnju 100 dinara?

Izvor: B92, 08.Sep.2010

Beograd -- Za boravak u zaštićenim prirodnim područjima plaćaće se novčana naknada. Za ulazak automobilom na Kopaonik cena 200 dinara, a za pešačenje 100 dinara...Pri ulasku u nacionalne parkove, parkove prirode i rezervate, posetioci će već od jeseni morati da plate naknadu za korišćenje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.