Tajni računi nisu tajna

Izvor: S media, 20.Avg.2009, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajni računi nisu tajna

Švajcarska i američka vlada potpisale su sporazum koji omogućava da švajcarske banke obelodane imena Amerikanaca, vlasnika računa, koji izbegavaju plaćanje poreza.

Švajcarska banka UBS pristala je da objavi informacije o gotovo 4500 klijenata.

Direktor američke Poreske službe, Daglas Šulman, kazao je da je na računima u jednom trenutku bilo do 18 milijardi dolara, prenosi Glas Amerike.

Služba je u saradnji sa sekretarijatom za pravosuđe prvobitno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tražila informacije o pedeset dve hiljade računa, ali je, kako je Šulman istakao, lista je skraćena na one koji, najverovatnije, izbegavaju plaćanje poreza.

UBS je saopštio da će klijenti na toj listi biti informisani o najnovijoj odluci i ohrabreni da dobrovoljno informišu američku poresku agenciju o stanju na računuma.

Ukoliko to urade pre 23. septembra, mogli bi da izbegnu krivično gonjenje i ogromne novčane kazne.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.