Tabaković i Dinkić: Nismo u sukobu

Izvor: B92, 14.Jun.2013, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković i Dinkić: Nismo u sukobu

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavili su u Bečićima da odlično sarađuju.

Guverner NBS Tabaković izjavila je da odlično sarađuje sa ministrom Dinkićem i da se međusobno podržavaju o merama koje treba preduzeti u cilju ekonomskog oporavka.

Ona je kazala da se pojedini mediji, radi tiraža, izmišljaju da postoji sukob između nje i Dinkića.

"Tvrdim da nemamo nijedan jedini nesporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od kada obavljamo odgovorne državne funkcije. Čak može da zvuči kao kuriozitet, ali je tačno da se, na sastancima državnog vrha o merama koje treba da preduzmemo, nas dvoje uvek međusobno podržavamo i sedimo jedno do drugog", navela je Tabaković.

Ona je na Samitu ministara finansija i guvernera regiona, koji se održava u Bečićima, kazala da ima podudarne stavove sa Dinkićem o merama koje treba preduzeti u cilju ekonomskog oporavka.

Dinkić je, takođe, potvrdio da ima dobru saradnju sa guvernerom Narodne banke Srbije.

"Samo mogu da potvrdim da imamo odličnu saradnju", kazao je on.

Samit u Bečićima predstavlja najveći godišnji regionalni finansijski i monetarni skup, na kome će ministri finansija i guverneri razmeniti iskustva o stabilizaciji javnih finansija i monetarnoj politici kao poluzi za izlazak iz krize.

Cilj samita je, kako je saopšteno, da se razmotre mere kojima se mogu umanjiti efekti globalne krize i ubrzati oporavak, uz održavanje makroekonomske stabilnosti.

Na samitu učestvuje i veliki broj predstavnika vodećih banaka i kompanija iz regiona, kao i predstavnici međunarodnih finansijskih institucija .Nedeljnik NIN ovaj samit organizuje drugu godinu za redom, uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tabaković: Podržavam Dinkića, a i on podržava mene

Izvor: Press, 14.Jun.2013

Guverner NBS Tabaković izjavila je da odlično sarađuje sa ministrom Dinkićem i da se međusobno podržavaju o merama koje treba preduzeti u cilju ekonomskog oporavka... Ona je kazala da se pojedini mediji, radi tiraža, izmišljaju da postoji sukob između nje i Dinkića... "Tvrdim da nemamo nijedan...

Nastavak na Press...

Političarenje: Dinkić protiv tabloida

Izvor: BKTV News, 14.Jun.2013

Ministar finansija Mlađan Dinkić pokrenuo je kampanju „razotkrivanja“ tabloida koji pišu o njemu kao odgovornoj ličnosti iz državnog vrha Srbije koja već trinaest godina ima informacije oko iznošenja milijardi i milijardi evra iz Srbije u vreme Slobodana Miloševića. Tabloidni mediji povezuju...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.