Tabaković: Država da položi dug

Izvor: B92, 26.Jun.2011, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković: Država da položi dug

Beograd -- Restitucija ja uslov bez koga Srbija neće moći u Evropsku uniju i prvo taj ispit mora da položi ova država, kaže potpredsednica SNS Jorgovanka Tabaković.

Ova vlada mora prvo da položi ispit, a ne da privatizuje sve i da onda kaže nemamo odakle da vratimo deo u naturalnom vidu, deo u novcu, koji su već potrošili iz fonda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je u ovu svrhu izdvajan od privatizacije, izjavila je Tabaković.

Tabaković ističe da vlast prvo treba da položi dug prema privatnim vlasnicima i pokaže Evropi kako je ozbiljna rešavajući problem starog vlasništva.

Onda, kako je rekla, treba da rešavamo pitanja povraćaja, odnosno gazdovanja imovinom opština i pokrajine, da nam se ne desi da neki slučajni predsednik opštine, poput nekog slučajnog naslednika, ne rasproda svojim pravom na raspolaganje svu tu imovinu, pa da se sutra pitamo šta nam se to desilo.

Uz mehanizme najboljeg gazdovanja tom imovinom u interesu građana moramo zajednički da dođemo do rešenja, ali ne kao sa dva zakona unazad, kada je dato obećanje da će biti bolje.

Samo ponavljam pitanje gospodina Jagera iz MMF "a ko će platiti ceh", rekla je Tabaković.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.