TENT spreman, ali će nedostajati uglja

Izvor: Beta, 10.Jun.2014, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TENT spreman, ali će nedostajati uglja

BEOGRAD, 10. juna 2014. (Beta) - Direktor najveće domaće termoelektrane "Nikola Tesla" (TENT) Čedomir Ponoćko ocenio je u utorak da bi Srbiji u toku zime moglo da nedostaje oko 30 odsto potrebne električne energije.

"Moraće puno da se kupuje struje ili da se ubrzano osposobe ugljenokopi. TENT je spreman, ali će uglja faliti", rekao je Ponoćko novinarima u Ambasadi Češke, prilikom prijema pomoći čeških kompanija u opremi.

Ta oprema bi trebalo da pomogne da se ubrza >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << normalizacija snadbevanja te termoelektrane, koja se nalazi u Obrenovcu, ugljem iz Rudarskog basene "Kolubara".

Ponoćko je precizirao da će TENT u septembru dobijati 65.000 tona uglja dnevno, što je oko 60 odsto proizvodnje.

Prema njegovim rečima, to se u toku leta neće primećivati, ali u oktobru i novembru, kad budu niže temperature, TENT neće biti u stanju da isporuči onoliko elektricne enegrije koliko je planirano.

On je naveo da se zimi kad je bila najveća potršnja struje u TENT dnevno dopremalo preko 90.000 tona uglja, a da sada stiže upola manje uglja, odnosno od 40.000 do 45.000 tona uglja.

"Za mesec dana bićemo na 65.000 tona, ali treba dostići onih 90.000. To nece biti baš tako brzo", rekao je Ponoćko.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.