Svilajnac: Otvorena fabrika čeličnih konstrukcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilajnac: Otvorena fabrika čeličnih konstrukcija

U Svilajncu je danas otvorena domaća kompanija Alfa Tehniks, fabrika koja proizvodi čelične konstrukcije za automobilsku i avio industriju. Trenutno zapošljava 202 radnika sa prosečnom bruto platom od 90 000 dinara. Ova fabrika je za sledeću godinu ugovorila poslove u vrednosti od preko 12 miliona evra čime se uvećao i industrijski potencijal Pomoravskog okruga.

Domaća kompanija Alfa Tehniks investirala je oko pet i po miliona evra, od čega je dobila i 600 000 evra nepovratnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sredstava od države, u kupovinu savremene opreme i stare fabričke hale u Svilajncu. U fabrici radi 202 radnika a prosečna bruto plata iznosi 90 000 dinara.

" Ovo je početak, tih 90 000 i ja se nadam da ćemo za dve godine moći da konstatujemo da je plata na primer i 150 000 i da ovim projektima, na kojima mi radimo a koji su i skupi i kvalitetni na kojima se traži ozbiljna i kvalifikovana radna snaga dođemo u situaciju da možemo da radnicima ponudimo najbolje moguće uslove ne samo na ovom prostoru nego i šire " izjavio je za RTV Dragoljub Radulović- direktor kompanije

Kragujevački investitor na kraju je izabrao opštinu Svilajnac za pokretanje proizvodnje čeličnih konstrukcija za automobilsku i avio industriju. Ovo je dvanaesta kompanija u Svilajncu.

"Ovo nije samo dvanaesta po broju fabrika već je i druga po veličini kompanija na teritoriji opštine Svilajnac, u ovom trenutku posle Panasonika. Praktično ima dovoljno radnih mesta za sve ljude koji žele da rade. Danas kada imate u konkurenciji grad Kragujevac koji je i Univerzitetski grad sa puno ljudi i iskusne radne snage, vi dobijate investitora baš iz Kragujevca i evo u toj trci mi smo pobedili" potvrdio je za RTV Predrag Milanović- predsednik opštine Svilajnac.

"Prosto mislim da je ekonomska i privredna atmosfera ovde daleko bolja nego što smo mi imali u Kragujevcu ili u nekoj drugoj sredini jer smo imali tri opcije gde ćemo da preselimo sve ljude i počnemo proizvodnju iz početka" izjavio je Dragoljub Radulović- direktor kompanije Alfa Tehniks

Kompanija planira da udvostruči broj radnika a već sarađuje sa 20 najpoznatijih proizvođača automobila dok proizvode plasira u preko 40 zemalja. Na taj način će se i brže razvijati industrija Pomoravskog kraja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Alfa Tehnicis" otvorila fabriku u Svilajncu

Izvor: Mondo, 23.Nov.2018

Kompanija "Alfa Tehnics", napustila je Kragujevac i danas svečano u Svilajncu otvorila fabriku čeličnih konstrukcija za aerodrome u kojoj su zaposlenje našla 202 radnika iz Svilajnca, Velike Plane i Smederevske Palanke...Foto: MONDO/P. Vujić..Svečanom otvaranju prisustovalo je rukovodstvo opštine...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.