Švicarska vlada snizila procjene rasta za 2017.

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Mar.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švicarska vlada snizila procjene rasta za 2017.

BERN - Švicarska vlada snizila je procjene rasta švicarskog gospodarstva u ovoj godini na 1,6 posto, u sklopu u utorak objavljenih najnovijih projekcija koje također predviđaju jačanje inflacije, posebno u ovoj godini. 

U procjenama iz prosinca 2016. godine švicarsko ministarstvo gospodarstva prognoziralo je za ovu godinu rast od 1,8 posto, napominje se u priopćenju.

Među razlozima korekcije u ministarstvu navode "slabašan završetak 2016. godine".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<
"Očekuje se ipak da će rast značajnije ubrzati u nadolazećim kvartalima i time anulirati posustajanje na završetku prošle i početku ove godine", ocijenili su u ministarstvu.

Potvrdili su ujedno prognozu za 2018. kada očekuju za nijansu višu stopu rasta, od 1,9 posto. To bi značilo nastavak solidnog premda ne i snažnog oporavka švicarskog gospodarstva, stoji u priopćenju ministarstva.

Inflacija bi u ovoj godini trebala dosegnuti 0,5 posto, te kliznuti na 0,3 posto. U prosincu u vladi su očekivali stagnaciju cijena u ovoj godini, te njihov rast za slabašnih 0,2 posto u 2018. godini.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.