Svetski šampion ide kući, Švedska i Meksiko u osmini finala!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2018, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski šampion ide kući, Švedska i Meksiko u osmini finala!

Korejci su savladali Nemačku i izbacili je sa Svetskog prvenstva. Nemci neće braniti titulu osvojenu u Brazilu pre četiri godine. Korejci uprkos pobedi nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala. Iz ove grupe dalje idu Švedska i Meksiko.

Sjajni Korejci eliminisali su Nemce. Dugo su se „panceri" mučili, Korejci su stvorili nekoliko prilika pred golom Nemačka. U poslednjih 20 minuta Nemci nisu iskoristili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nekoliko stopostotnih šansi. Usledila je kazna i Korejci sa dva gola u mreži Nojera uspevaju da reše meč u svoju korist.

Lev ostaje na klupi Nemačke bez obzira na rezultat na SP

Status selektora reprezentacije Nemačke Joakima Leva je siguran i ostaće na toj funkciji bez obzira na rezultat na Mundijalu u Rusiji, izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) Rajnhard Grindel.

"Odlučili smo još pre Svetskog prvenstva da produžimo ugovor. Trenutno smo u procesu tranzicije i verujemo da niko bolje neće proći ovaj period nego Lev. To je pokazao na Kupu konfederacija kada je sa mladim timom bio najbolji", rekao je Grindel, a prenosi Skaj Sport.

Prvo poluvreme nije bilo preterano zanimljivo. Nemačka je imala posed lopte, ali Korejci su stvorili nekoliko izglednijig prilika pred golom Nojera. Sun nije uspeo da postigne efektan pogotak, pokušao je da zakuca loptu u mrežu ali je bio neprecizan.

S druge stane Nemačka nije uspela da nađe put do gola Južne koreje. Stviruku su nekoliko polušansi, ali bez realizacije. Tako da u prvom poluvremenu mreže mirovale.

Na startu drugog poluvremena Korejci su pokušali ofanzivnijom igrom da stignu do gola. Kako je vreme odmicalo Nemačka je preuzela inicijativu i počela je prava opsada gola Južne Koreje.

U dva navrata Gomez nije uspeo da iskoristi idealne centaršuteve Kimiha. Korejci su se koncentrisali na odbranu, a pretili su iz kontra napada. Sun nije iskoristio idealnu priliku pred golom Nojera.

Nemci su pokušavali na sve načine da stignu do gola koji bi im obezbedio plasman u osminu finala.

U prvoj minuti nadoknade, posle kornera Korejca, stvorila se gužva u kaznenom prostoru, Kros je dodao loptu do Kima koji je zakucao u mrežu.

Nemci su napali, ali Korejci koriste još jednu kontru u kojoj Son prosleđuje loptu u praznu mrežu.

Švedska ubedljiva protiv Meksika, obe ekipe u osmini finala

Selekcija Švedske ubedljivo je savladala ekipu Meksika u Jekaterinburgu, ali zahvaljujući rezultatu iz druge utakmice Grupe F – obe selekcije odlaze u osminu finala.

Meksiko je strepeo sve do kraja susreta, ali senzacionalna pobeda Južne Koreje nad Nemačkom donela je erupciju emocija meksičkih navijača na Centralnom stadionu u Jekaterinburgu.

Švedska je odigrala taktički savršenu utakmicu, do pobede je mogla još u prvom delu, da je argentinski sudija Pitana imao hrabrosti da dosudi penal posle igranja rukom Čičarita Ernandeza.

Ipak, "Vikinzi" u drugom poluvremenu stižu do ubedljive pobede. Prvo je Augustinson zatresao mrežu Očoe, da bi Pitana ipak dosusio penal, koji je kapiten Grankvist pretvorio u gol.

Poslednji gol na meču delo je defanzivca Alvareza, koji je nespretno intervenisao i zatresao sopstvenu mrežu.

Meksikanci su bili očajni, ali su iz Kazanja stizale vesti da Nemačka još nije postigla gol Koreji, pa je to bila jedina šansa centralnoameričkih "trikolora" da se domognu osmine finala.

Kada je stigla vest da je Koreja povela u nadoknadi vremena, slavlje Meksikanaca moglo je da počne, a naročito posle informacije da je Koreja savladala Nemačku sa 2:0.

Švedska će u osminu finala kao prva u grupi, Meksikanci su drugi, pa će u osmini finala igrati sa dve najbolje ekipe iz Grupe E, u kojoj se takmiči selekcija Srbije.

Koreja je na kraju treća u grupi, dok su sada već bivši svetski šampioni Nemci poslednji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koreja šokirala Nemačku - šampion ispao sa Mundijala!

Izvor: N1 televizija, 27.Jun.2018

Fudbaleri Nemačke nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto su izgubili 2:0 od Južne Koreje u trećem kolu grupe F Mundijala, dok su u drugom meču Šveđani nadigrali Meksikance sa 3:0...Uskoro opširnije..

Nastavak na N1 televizija...

Ako se nastavi tradicija sa Nemcima, Srbija večeras pobeđuje!

Izvor: Sportske.net, 27.Jun.2018

Da li ste znali za ovaj podatak?..Reprezentacija Srbije večeras igra protiv Brazila u okviru grupe E, moramo pobediti ukoliko želimo da prođemo dalje, a u nekim kalkulacijama nam i nerešeno odgovara, za šta je potrebno da Kostarika savlada Švajcarsku većom razlikom...Danas se već desilo jedno...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.