Svetska tržišta ponovo u minusu

Izvor: VOA, 15.Jan.2016, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska tržišta ponovo u minusu

Sve veća neizvesnost zbog daljeg usporavanja ekonomskog rasta Kine i pada cena nafte dovela je do globalne rasprodaje akcija

Cena sirove nafte pala je ispod 30 dolara, dok je na  njujorškoj berzi došlo do vidnog pada vrednosti sva tri ključna indeksi - Dau džonsa, Nasdaka i S&P-ija.

Slično kretanje zabeleženo je na londonskoj berzi, gde je vrednost akcija pala za skoro dva odsto, a nemački i  francuski indeksi su pali za gotovo dva i po procenta.  Azijska tržišta >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << pala su za oko 3,5 odsto - na najniži nivo u više od godinu dana.

Simptomi povratka recesije ponovo se pojavljuju pošto su kineske vlasti prijavile slabiji od očekivanih podataka o stanju potrošačkih kredita. U finansijskom svetu vlada zabrinutost da bi druga po veličini ekonomija na svetu mogla da doživi dalji zastoj uprkos naporima Pekinga da podupre tržište.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.