Svetska kriza ne otpušta po Vršcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska kriza ne otpušta po Vršcu

VRŠAC - U opštini Vršac nema otpuštanja zbog ekonomske krize u svetu, a broj nezaposlenih je na nivou višegodišnjeg proseka, pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje i Lokalne kancelarije za ekonomski razvoj (LER).

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, u opštini Vršac ima 6 215 nezaposlenih, od koji 2 770 nekvalifikovanih radnika, sa završenom osnovnom školom i polukvalifikovanih odnosno stručno osposobljenih, dok su ostalih 3 445 sa završenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srednjom školom i fakultetima.

Tokom godine otvoreno je 8 251 slobodno radno mesto, a zaposlenje je našlo 8 084 lica, od kojih 1 578 na neodređeno vreme, a prosečna plata u septembru je bila 35 640 dinara.

Opština Vršac će do kraja godine usvojiti Strategiju razvoja, a jedan od prioriteta razvoja je izgradnja industrijskih zona.

Planirano je da naredne godine počne izgradnja infrastrukture Tehnološkog parka na 20 hektara u industrijskoj zoni na Beogradskom putu, u koju će Evropska agencija za rekonsturkciju uložiti 3,5 miliona evra.

Nemački Fresenius i hrvatska Atlantik grupa najavili su da planiraju da grade pogone u Hemofarmu.

Fresenius već ima pogon u okviru kompleksa Hemofarm, a, kako je najavljeno, namerava da u Vršcu otvori najveću fabriku dijalizatora na Balkanu koja će godišnje proizvoditi pet miliona dijalizatora, i koja će zapošljavati oko 800 radnika.

Atlantik grupa bi trebalo da izgradi dva pogona, jedan za proizvodnju cedevite i multivite, a drugi za proizvodnju brendirane hrane. U pogonima Atlantika trebalo bi da se zaposli 300 radnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.