Sutra razgovori o novom aranžmanu Srbije sa MMF-om

Izvor: Beta, 06.Maj.2018, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra razgovori o novom aranžmanu Srbije sa MMF-om

Predstavnici Vlade Srbije, Narodne banke Srbije i Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) sutra će u Beogradu razgovarati o novom aranžmanu Srbije sa tom finansijskom institucijom, ali bez finansijske podrške.Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Ruf, bila je u poseti Srbiji i u martu kad su počeli razgovori o novom aranžmanu, čija bi primena trebalo da počne sredinom ove godine.Tokom posete Beogradu misija MMF-a razgovaraće sa vlastima u Srbiji o tekućim makroekonomskim kretanjima, merama za održavanje finansijske stabilnosti i nastavku strukturnih reformi.Prethodni trogodišnji aranžman Srbije sa MMF-om završen je u februaru ove godine, a Srbija nije koristila odobrenu pozajmicu iz predostrožnosti u vrednosti oko 1,2 milijarde evra.Novi aranžman neće podrazumevati nikakvu finansijsku podršku ili kreditnu liniju iz predostrožnosti jer Srbija ima suficit u budžetu, a i javni dug je pod kontrolom.Ministar finansija Dušan Vujović je ranije rekao da bi novi program saradnje sa MMF-om, kroz Instrument koordinacije politika (PCI) omogućio Srbiji da lakše savlada izazove koji se mogu očekivati u narednom periodu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeli razgovori sa misijom MMF-a o budućoj saradnji Srbije sa tom institucijom

Izvor: Beta, 07.Maj.2018, 09:24

Plenarnim sastankom održanim danas u Narodnoj banci Srbije (NBS) počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) o budućoj saradnji Srbije sa tom institucijom, saopštila je NBS. Delegaciju Srbije predvodila je guverner NBS Jorgovanka Tabaković, koja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.