Sutra ističe rok za prijave mladih za program Moja prva plata

Izvor: B92, 05.Dec.2023, 16:15

Sutra ističe rok za prijave mladih za program Moja prva plata

Mladi se za učešće u programu Moja prva plata mogu još danas i sutra prijavljivati za radne pozicije koje su u svojim prijavama ranije naveli poslodavci.

Po završetku njihovog prijavljivanja, 7. decembra počinje povezivanje kandidata sa poslodavcima iz javnog i privatnog sektora, koje će trajati do 22. decembra.

Kalendarom aktivnosti ovog programa je period od 23. do 29. decembra rezervisan za objavljivanje konačne liste poslodavaca sa brojem izabranih kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na odobrenim pozicijama, period od 1. do 19. januara za zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), poslodavca i izabranog kandidata i početak osposobljavanja nezaposlenih.

Osposobljavanje traje devet meseci i za to vreme mladi sa završenom srednjom školom imaju pravo na mesečnu novčanu naknadu od 28.000 dinara, a oni sa fakultetskom diplomom 34.000 dinara.

Novac im isplaćuje NSZ, a poslodavci mogu mladima da isplate i dodatna sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.