Izvor: Blic, 15.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac demantuje Njujork tajms

Ministar odbrane Dragan Šutanovac demantovao je pisanje Njujork tajmsa o isporuci nekvalitetnog oružja iz Srbije u Irak.



Njujork tajms navodi da je ugovor iz 2007. postignut bez znanja zvaničnika američke vojske u Iraku i većine iračkih lidera. Ugovor vredan 833 miliona dolara zbog toga je sveden na kupovinu sprskog oružja za 236 miliona. Šutanovac je u emisiji Poligraf Televizije B92 rekao da nikada nije ni bilo reči o 800 miliona vrednom ugovoru. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"U osnovi te priče je vrsta oklopnih vozila koja mi ne proizvodimo. Tako da priča u kojoj smo mi optuženi da nismo isporučili nešto što nije dovoljno kvalitetno je nemoguće, jer nismo još isporučili ništa i tu vrstu robe ne proizvodimo. To bi bilo kao da vas neko optuži da je Srbija izvezla mercedes koji nije kvalitetan", rekao je on.

On dodaje "da se to ne tiče naše zemlje već druge zemlje u regionu".

"Ali, pošto ta zemlja nije priznala nezavisnost Kosova, možda bi bilo nediplomatski da kažem o kojoj se zemlji radi", kazao je Šutanovac.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.