Šutanovac: Nema posla i za unuke

Izvor: B92, 07.Jun.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Nema posla i za unuke

Beograd -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da je problem radnika kragujavačke Zastave Oružje kompleksan i da ne može da se gleda emotivno.

Prema njegovim rečima, fabrika treba da bude manja i struktuirana u odsnosu na potrebe sistema.

"Problem je mnogo kompleksniji, problem ne može da se gleda emotivno na način na koji pojedini sindikalci to gledaju. Ta firma ne može da zapošljava unuke onih koji su nekada radili, naprosto je Srbija manja, fabrika treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bude manja i mora da se struktuira u odsnosu na potrebe sistema", rekao je Šutanovac.

Kako je ministar odbrane naveo, Srbija u poslednje tri godine beleži najveći rast izvoza naoružanja, među koji se ubraja i izvoz fabrike Zaštava oružje, tako da su problemi koji postoje u toj fabrici nasleđeni iz prethodnih godina.

On je rekao da će rado razgovarati sa zaposlenim oružarima i dodao da "nema logike u tome da se traži da Ministarstvo odbrane ili država obezbede tržište, jer je nemoguće da u vremenu u kome tržišta nema da ga država obezbedi".

"Podsećam da u ovom trenutku država jeste tržište i da nama Zastava Oružje duguje robu za oko 333 milona dinara i ne razumem kada traže od države da se obezbedi tržište. Zašto prvo ne završe ono što smo mi završili i uplatili?", kazao je Šutanovac.

Radnici fabrike Zastava oružje dve nedelje štrajkuju blokirajući magacin sa oružjem i traže da država pronađe rešenje za tu fabriku, koja je ostala bez posla i sa puno oružja na lageru, a radnici nisu primili aprilsku zaradu.

Dragan Ilić, predsednik Sindikata fabrike Zastava oružje, izjavio je danas da je moguće da radnici preuzmu naoružanje i prodaju ga na licitaciji, koju će sami organizovati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.