Suštinske promene inspekcijskog nadzora

Izvor: Akter, 02.Apr.2015, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suštinske promene inspekcijskog nadzora

Potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički ocenila je u četvrtak da će novi zakon o inspekcijskom nadzoru, suštinski promeniti način rada svih inspekcijskih službi u Srbiji

"Menja se odnos izmedju inspekcija i uprave, privrede i gradjana, unapredjuje se planiranje njihovog rada i koordinacija inspekcija. S ozbirom da se na rad inspekcija oslanjaju svi državni organi, ovim zakonom će se promeniti rad cele državne uprave", rekla je ona obrazlažući Predlog zakona o inspekcijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << nadzoru u Skupštini Srbije.

Pre izlaganja Kori Udovički, republički poslanici su minutom ćutanja, na predlog predsedavajućeg parlamenta, odali poštu poslaniku Srpske liste u Skupstini Kosova Velimiru Rakiću, koji je ujutro poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Leposavića.

Obrazlazući predlog zakona, Udovički je rekla da su za početak primene novog zakona o inspekcijkom nadzoru potrebne dve godine priprema, koje uključuju i obrazovanje inspektora.

"Ali rezultati primene zakona će biti vredni truda i troška, radikalno će se smanjiti prostor za korupciju, sivu ekonomiju i bitno će smanjiti troškove privrede", istakla je Udovički, koja je i ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.