Izvor: S media, 13.Mar.2012, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Sulejman" doveo turske investitore!

Da se ne radi o šali, već o stvarnoj zainteresovanosti Turaka da pojačaju poslovanje u našoj zemlji zbog pomame za njihovim serijama, otkrio je juče ambasador Turske u Srbiji Ali Riza Čolak.

On je na srpsko-turskom poslovnom forumu naglasio da je popularnost turskih serija u Srbiji podsticaj turskim privrednicima da investiraju kod nas, piše Press.

Hoće da grade Koridor 11

- Velika gledanost turskih serija dokaz je velike >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sličnosti u shvatanju porodičnih odnosa. Srbija je prijateljska zemlja koja je pokazala da voli i ceni Tursku - istakao je Čolak.

Tako ispada da su „Sulejman Veličanstveni", „Kad lišće pada" i „Asi" otvorili vrata Srbije turskim privrednicima.

Miodrag Zec: Standard neće skoro ojačati

Ko je neobični Indijac koji nam donosi milijarde (FOTO)

Ambasador Turske kaže da su oni zainteresovani za ulaganja u tekstilnu i prehrambenu industriju i građevinarstvo, ali i izgradnju hotela i drugih turističko-ugostiteljskih objekata duž Koridora 10, od Beograda do Niša i Dimitrovgrada. On je potvrdio i da su Turci zainteresovani da grade Koridor 11, ali da će sve zavisiti od pregovora predstavnika države i privrednika.

Ekonomski odnosi Turske i Srbije:

- Tri kompanije potpisale su memorandume o izgradnji tri deonice autoputa Beograd - Boljare, Koridor 11, vredne oko 690 miliona evra

- Firma „Boral aluminijum" potpisala je memorandum o izgradnji fabrike za proizvodnju aluminijumskih profila, vrata i kamionskih prikolica u Doljevcu i u to će uložiti više od 50 miliona evra

- Turska je donirala 10 miliona evra za osposobljavanje vojnog aerodroma „Lađevci" u Kraljevu

foto:tvprogram.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.