Suficit u razmeni sa CEFTA 1,26 milijardi dolara

Izvor: S media, 02.Jan.2010, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suficit u razmeni sa CEFTA 1,26 milijardi dolara

Srbija je u prvih 11 meseci 2009. godine ostvarila suficit u razmeni sa zemljama CEFTA od 1,26 milijardi dolara, što je uglavnom rezultat izvoza poljoprivrednih proizvoda, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Srbija je u zemlje CEFTA najviše izvozila žitarice, proizvode od njih i razne vrste pića, a najviše je uvozila gvoždje i čelik, električnu energiju i proizvode od nemetalnih minerala.

Izvoz Srbije od januara do novembra prošle godine bio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je 2,39 milijardi dolara, uvoz je bio 1,13 milijardi dolara, a pokrivenost uvoza izvozom bila je 211 odsto.

Srbija je u 2008. godini ostvarila suficit u trgovinskoj razmeni sa zemljama CEFTA od 1,8 milijardi dolara, što je takodje bio rezultat izvoza poljoprivrednih proizvoda.

Što se uvoza tiče, Srbija je iz zemalja CEFTA najviše uvozila gvoždje i čelik, kameni ugalj, plutu i drvo.

Region CEFTA je jedno od retkih tržišta sa kojima Srbija ima kontinuirani suficit u razmeni, odnosno na koje više izvozi nego što uvozi, i prema učešću u ukupnom izvozu Srbije, to tržište je drugo po značaju, posle tržišta EU.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suficit u razmeni sa CEFTA 1,26 milijardi dolara

Izvor: SrbijaNet.rs, 02.Jan.2010

Srbija je u prvih 11 meseci 2009. godine ostvarila suficit u razmeni sa zemljama CEFTA od 1,26 milijardi dolara, što je uglavnom rezultat izvoza poljoprivrednih proizvoda, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku. Srbija je u zemlje CEFTA najviše izvozila žitarice, proizvode od

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Srbija u razmeni sa CEFTA u plusu 1,26 milijardi dolara

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2010

Srbija je u prvih 11 meseci 2009. godine ostvarila suficit u razmeni sa zemljama CEFTA od 1,26 milijardi dolara, što je uglavnom rezultat izvoza poljoprivrednih proizvoda, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku...Srbija je u zemlje CEFTA najviše izvozila žitarice, proizvode od žitarica...

Nastavak na Vesti-online.com...

Deficit spoljne trgovine smanjen za 40,8 odsto

Izvor: SrbijaNet.rs, 02.Jan.2010

Deficit u spoljnotrgovinskoj robnoj razmeni Srbije u prvih 11 meseci 2009. godine iznosio je oko 6,5 milijardi dolara, što je za oko 40,8 odsto manje u odnosu na isti period 2008. godine, saopštio je Republički zavod za statistiku. Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Deficit spoljne trgovine smanjen za 40,8 odsto

Izvor: Blic, 02.Jan.2010

Deficit u spoljnotrgovinskoj robnoj razmeni Srbije u prvih 11 meseci 2009. godine iznosio je oko 6,5 milijardi dolara, što je za oko 40,8 odsto manje u odnosu na isti period 2008. godine, saopštio je Republički zavod za statistiku...Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije, za prvih 11 meseci...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.