Srbija i CEFTA: Suficit 180 miliona dolara

Izvor: S media, 02.Apr.2011, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i CEFTA: Suficit 180 miliona dolara

Srbija je u prva dva meseca 2011. ostvarila suficit u razmeni sa zemljama Zone slobodne trgovine u Centralnoj Evropi (CEFTA) od 178,8 miliona dolara, što je rezultat uglavnom izvoza poljoprivrednih proizvoda.

Kako su pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku, Srbija je u zemlje CEFTA tokom januara i februara najviše izvozila žitarice, proizvode od njih, razne vrste pića, gvožđe i čelik, a najviše uvozila struju, gvožđe i čelik, kameni ugalj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i obojene metale, kao i povrće i voće.

Budućnost Srbije je u Evropskoj uniji

Djelić: Nećemo prodati Telekom ispod cene

Unapredjenje vojno-ekonomske saradnje sa Turskom

Izvoz Srbije, za posmatrani period, vredeo je 383,7 miliona dolara, a uvoz 204,9 miliona dolara, što znači da je pokrivenost uvoza izvozom bila 187,3 odsto.

Tokom 2010. je Srbija ostvarila suficit u trgovinskoj razmeni sa zemljama CEFTA od 1,36 milijardi dolara, što je, takođe, uglavnom bio rezultat izvoza poljoprivrednih proizvoda.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma,   Telekom Srbija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suficit sa CEFTA u prva dva meseca 178,8 miliona dolara

Izvor: SrbijaNet.rs, 02.Apr.2011

Srbija je u prva dva meseca 2011. ostvarila suficit u razmeni sa zemljama Zone slobodne trgovine u Centralnoj Evropi (CEFTA) od 178,8 miliona dolara, što je rezultat uglavnom izvoza poljoprivrednih proizvoda. Kako su pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku, Srbija je u

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.