Sud EU: Logo Adidasa sa tri pruge nevažeći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2019, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud EU: Logo Adidasa sa tri pruge nevažeći

Drugi najviši sud Evropske unije presudio je danas da je logo kompanije Adidas sa tri paralelne pruge nevažeći, jer mu nedostaje posebnost koja je neophodna za pravnu zaštitu robnih marki.

Opšti sud Evropske unije je tako potvrdio odluku Zavoda za intelektualnu svojinu Evropske unije (EUIPO) iz 2016. kojom je poništena prethodna odluka o prihvatanju te oznake, prenosi agencija Rojters.

Nemački >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proizvođač sportske opreme je 2014. godine registrovao taj logo, navodeći da se sastoji od “tri paralelne pruge jednake širine primenjene na proizvodu u bilo kom smeru”.

To je, međutim, osporila belgijska kompanija "Shoe Branding Europe", sa kojom je Adidas u gotovo decenijskom sporu.

Jedan od sudova EU je prošle godine presudio i da je logo "Shoe Branding-a" sa dve pruge nevažeći, jer su pruge, kako je saopšteno, suviše slične zaštitnom znaku Adidasa.

Kompanija Adidas može da podnese žalbu Evropskom sudu pravde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.