Izvor: B92, 26.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencionisanje stambenih kredita

Beograd -- Vlada Srbije je izdvojila 1,6 milijardu dinara za subvencioniranje dugoročnih stambenih kredita do kraja godine.

Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita saopštila je danas da se program subvencioniranja nastavlja, ali se neće subvencionirati krediti indeksirani u švajcarskim francima. Razlog su, kako se navodi, potencijalni rizici i nedovoljno interesovanje.

Za kredite indeksirane u evrima učešće korisnika ostaje pet odsto, a učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 20 odsto obezbedjuje država u vidu dugoročnog kredita sa grejs periodom.

U saopštenju se dodaje da su visoka konkurentnost tržišta dugoročnih stambenih kredita i smanjenje kamatnih stopa omogućili ukidanje garancijskog depozita od 10 odsto.

Smatramo, da su se stekli uslovi da i pored ukidanja garancijskog depozita kamatne stope na deo kredita koji plasira poslovna banka, što je 75 odsto, ostanu nepromenjene iako su pod ingerencijom poslovnih banaka, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.