Subvencija za kupovinu domaćih kamiona

Izvor: S media, 15.Sep.2009, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencija za kupovinu domaćih kamiona

Ministar ekonomije Srbije Mladjan Dinkić najavio da će Vlada Srbije od oktobra subvencionisati kupovinu domaćih kamiona i gradjevinskih mašina.

On je prilikom obilaska korporacije Fabrika automobila "Priboj" (FAP) kazao da će time omogućiti tom preduzeću da u boljoj ekonomskoj poziciji dočeka izbor strateškog partnera.

"Ponudićemo gradjevinskim firmama kamione FAP-a sa popustom od 20 odsto, što znači oko 15.000 evra za velike kamione, a priprema se program >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zamene starih kamiona za nove uz popust od 25.000 evra", kazao je Dinkić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije.

Ministar je istakao da je ideja da prodaja kamiona obezbedi veću proizvodnju u pribojskoj fabrici i naveo da se radi o meri koja je već uvedena kod prodaje "punta" proizvedenog u Kragujevcu i domaćih traktora.

Dinkić je kazao da će kupci imati mogućnost da kupe kamion na kredit od pet do sedam godina, sa kamatnom stopom od 4,5 odsto godišnje.

Dinkić je naveo i da će se raditi na pronalaženju strateškog partnera za FAP i dodao da će od 10. do 21.oktobra u Srbiji boraviti delegacija najvećeg kineskog proizvodjača kamiona, sa kojom su on i predsednik Srbije Boris Tadić razgovarali tokom posete Pekingu i Šangaju.

"Razmotrićemo mogućnost zajedničkog ulaganja tako što ćemo mi ponuditi fabriku, a oni investirati u proizvodnju i obezbediti plasman vozila", kazao je ministar.

Dinkć je naglasio i da se razmatra razvoja namenskog dela programa u FAP-u , odnosno proizvodnje vojnih kamiona i mogućnostima plasmana na tržište.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.