Struju možete da platite samo kešom

Izvor: B92, 23.Avg.2013, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struju možete da platite samo kešom

Beograd -- Potrošači koji su dosada plaćali račun za struju preko kartica ili SMS poruka, ovog meseca će morati da stanu u red na šalter i to samo sa kešom, pišu Novosti.

Kako novo preduzeće "EPS Snadbevanje", kojem se od jula plaća električna energija, nije sklopilo adekvatne ugovore sa bankama i poštama, Beograđani ne mogu da isplate svoje obaveze za kilovate elektronski.

Redovne platiše koje su ovih dana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želele da isplate svoja dugovanja za jul za električnu energiju naišli su na veliki broj neprilika. Oni koji su, dosada, plaćali račun svojom platnom karticom, odjednom to nisu mogli da urade. Isti problem imali su i građani koji šalju poruku telefonom i tako izmiruju komunalije.

"Čim mi stigne račun za struju, pošaljem SMS na žiro-račun i mirna sam. Ovog puta mi se samo odbio zahtev. Kada sam zvala EPS, rekli su mi da još nisu sredili ovu opciju i da je najbolje da se zaputim u poštu ili distribuciju. Kivna sam jer ja izmirujem svoje obaveze na vreme, a oni samo otežavaju proceduru", kaže Beograđanka Ivana P.

Kada se od prošlog meseca promenio javni snadbevač, potrošači su dobili i novi žiro-račun za uplatu potrošenih kilovata, a svi koji su preplatili dugovanja, novac nisu mogli da prenesu na sledeći mesec, već da čekaju u distribuciji da ga dobiju "na ruke". Ispostavilo se, pak, da novo preduzeće nije ni postavilo sistem koji omogućava elektronsko plaćanje, pa šalteri sada primaju samo - gotovinu.

"Putem e-bankinga građani mogu da plate račune za utrošenu električnu energiju, koje je izdalo PD "EPS Snabdevanje" ", kažu u "Elektroprivredi Srbije".

U toku je procedura da uskoro bude omogućeno i plaćanje putem kartica ili SMS.

Svi problemi sa plaćanjem rezultiraju ovih dana ogromnim gužvama na šalterima "Elektrodistribucije".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Struju možete da platite samo kešom

Izvor: B92, 23.Avg.2013

Beograd -- Potrošači koji su dosada plaćali račun za struju preko kartica ili SMS poruka, ovog meseca će morati da stanu u red na šalter i to samo sa kešom, pišu Novosti...Kako novo preduzeće "EPS Snadbevanje", kojem se od jula plaća električna energija, nije sklopilo adekvatne ugovore sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.