Struja skuplja za oko 11 odsto

Izvor: Studio B, 31.Jul.2013, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja skuplja za oko 11 odsto

Struja u Srbiji skuplja u proseku za 10,9 odsto za domaćinstva i 12,8 odsto za privredu.

Cena struje za građane iznosiće 6,14 dinara po kilovat času, bez PDV-a, dok će za privredu biti 5,85 dinara za kilovat-čas.

Cena električne energije u Srbiji već godinama je najniža u regionu i Evropi i poslednja promena cenovnika bila je pre više od dve godine, tačnije 1. aprila 2011. godine, kada je struja poskupela za 15 odsto.

I nakon poskupljenja struje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za domaćinstva će biti dosta niža od tržišne i poskuplejnje neće pokriti ni rast inflacije koja je od prethodnog poskupljenja iznosila 14,1 odsto, istakli su u EPS-u.

U Agenciji za energetiku koja odobrava poskupljenje struje naglasili su da je cilj da se sredstva dobijena racionalizacijom troškova usmere na povećanje sigurnosti i kvaliteta snabdevanja električnom energijom.

 

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skuplja struja u Srbiji, sindikati osuđuju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2013

Struja u Srbiji od sutra će u proseku poskupeti 10,9 odsto za domaćinstva i 12,8 odsto za privredu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.