Struja na poklon za pola miliona siromašnih

Izvor: Večernje novosti, 09.Jan.2013, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja na poklon za pola miliona siromašnih

UKOLIKO uspeju da prikupe dokumenta kojima će dokazati da su socijalno ugroženi, oko pola miliona potrošača struje mogla bi već na februarskom računa da dobije na poklon 120 kilovata struje. Uredba o zaštiti energetski ugroženog potrošača, naime, trebalo bi da bude usvojena ovog meseca. Ovakvi popusti za najsiromašnija domaćinstva tako će stići pre najavljenog poskupljenja struje za 12 odsto, koje se očekuje u martu.Predlog uredbe, kako tvrde u Ministarstvu energetike, poslat je ostalim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ministarstvima na usaglašavanje i očekuje se da će Vlada Srbije u januaru usvojiti taj dokument, odmah po dobijanju saglasnosti svih nadležnih ministarstava.PODSTANARI OVE povlastice važiće i za podstanare. Kako im računi ne stižu na njihovo ime, već na ime vlasnika stana, biće neophodno da dokažu da žive u tuđem stanu. Moraće da dostave podatke o zakupu stana ili neki drugi dokument, kojim će dokazati da je vlasnik brojila za struju ili mernog mesta za gas neka druga osoba.Prema ovoj uredbi, najsiromašnijim građanima bi se mesečno umanjio račun za struju za 120 kilovata, dok bi socijalno ugroženim potrošačima gasa na poklon išlo 90 kubika ovog energenta. Poklon kod struje dobijaće tokom cele godine, a kod gasa tokom grejne sezone.Pravo na ove pogodnosti imaće korisnici socijalne pomoći, dodatka za negu i pomoć drugog lica, penzioneri sa najnižim primanjima, kao i porodice čiji ukupni mesečni prihod po broju članova ne prelazi utvrđeni iznos, neophodan za ostvarivanje prava na dečji dodatak.Zahtevi za sticanje statusa energetski zaštićenog kupca će se predavati u ustanovama socijalne zaštite, u mestu boravka, a nadoknada za struju i gas za ugrožene potrošače biće obezbeđena iz budžeta Srbije.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Struja i gas na poklon za pola miliona siromašnih

Izvor: Kamatica.com, 10.Jan.2013, 10:30

Ukoliko uspeju da prikupe dokumenta kojima će dokazati da su socijalno ugroženi, oko pola miliona potrošača struje mogla bi već na februarskom računa da dobije na poklon 120 kilovata struje..

Nastavak na Kamatica.com...

Struja na poklon za pola miliona siromašnih

Izvor: 025info.rs, 10.Jan.2013

Ukoliko uspeju da prikupe dokumenta kojima će dokazati da su socijalno ugroženi, oko pola miliona potrošača struje mogla bi već na februarskom računa da dobije na poklon 120 kilovata struje. Uredba o zaštiti energetski ugroženog p

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.