“Štrabag” traži 40 miliona evra odštete od “Elektroprivrede BiH”

Izvor: Capital.ba, 20.Jan.2020, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Štrabag” traži 40 miliona evra odštete od “Elektroprivrede BiH”

SARAJEVO – Austrijski “Štrabag” pokrenuo je postupak pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Briselu zahtijevajući od “Elektroprivrede BiH” isplatu odštete od 40 miliona KM zbog spora u vezi sa gradnjom hidrocentrale “Vranduk”, piše “Dnevni avaz”. I “Elektroprivreda BiH” smatra da je oštećena jer je ispoštovala svoj dio ugovora i traži od “Štrabaga” da im isplati 30 miliona evra. Austrijska firma tužila je “Elektroprivredu BiH” zbog spora u vezi sa gradnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << hidrocentrale “Vranduk”, čiji su radovi 2016. godine zaustavljeni, potvrđeno je u “Elektroprivredi BiH”. “Štrabag”, koji je bio vođa konzorcijuma na projektu vrijednom 114 miliona KM, odlučio je početkom 2016. godine da raskine ugovor jer je tražio da mu bude obezbijeđeno dodatnih 20 miliona KM za radove, na šta “Elektroprivreda BiH” nije pristala. Чланак “Štrabag” traži 40 miliona evra odštete od “Elektroprivrede BiH” се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Pokrenuta arbitraža u Briselu: "Strabag" od EPBiH traži 40 miliona KM odštete

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2020

Austrijski "Strabag" zvanično je prije nekoliko mjeseci pokrenuo postupak pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Briselu, zahtijevajući od državne kompanije "Elektroprivreda BiH" isplatu odštete od 40 miliona KM (20 miliona evra), otkriva "Dnevni avaz".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.