Stojanović: Uspješna poslovna godina za RiTE Ugljevik

Izvor: Capital.ba, 22.Nov.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Uspješna poslovna godina za RiTE Ugljevik

UGLJEVIK – Vršilac dužnosti direktora Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ Ugljevik Čedomir Stojanović izjavio je danas da će poslovna godina biti završena uspješno i sa premašenim planovima koji su bili vrlo ambiciozni. “Planirana proizvodnja 1.780 gigavat časova električne energije i više od dva miliona tona uglja biće premašena, što je značajno za energetski sistem Republike Srpske u kojem učestvujemo sa 30 odsto proizvodnje struje”, rekao je Stojanović novinarima. Povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << krsne slave preduzeća – Mratindana, u upravnoj zgradi RiTE Ugljevik održan je tradicionalni prijem za novinare i predstavnike medijskih kuća u regiji, na kojem je menadžment zahvalio na uspješnoj saradnji. Stojanović je podsjetio i na zavšeni remont postrojenja, pet dana prije roka, te pohvalio angažovanje svih zaposlenih. Govoreći o investicijama, on je naveo da je u toku rad na odsumporavanju, što je među najvećim investicijama u Srpskoj, čime će ova elektrana biti ekološki najprihvatljivija u regionu. Prema njegovim riječima, planovi preduzeća ambiciozni su i za narednu poslovnu godinu, kao i nastavak osavremenjavanja i optimalizacija proizvodnje. U razgovoru sa novinarima, članovi uprave RiTE su ukazali na društvenu odgovornost preduzeća, koje je pokretač privrednog razvoja u regiji i veliki oslonac i pomoći boračkoj populaciji, socijalno ugroženima, kao i kulturnim i sportskim klubovima u Srpskoj. Srna

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

"Hidroelektrane na Trebišnjici" proizvela 10 odsto više struje od plana

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2018

"Hidroelektrane na Trebišnjici" (HET) proizvele su u proteklih 10 mjeseci 1.166 gigavat-časova električne energije, što je za 10 odsto više od očekivane proizvodnje, rekao je Srni izvršni direktor za upravljanje sistemom HET-a Aleksandar Vujić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.