Što piše u planu restrukturiranja Tehnike?

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Nov.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Što piše u planu restrukturiranja Tehnike?

ZAGREB - Tehnika je danas izvijestila da je na web-stranici Ministarstva pravosuđa e-stečaj objavljen Prijedlog plana restrukturiranja kompanije.

Direktor Tehnike Zlatko Sirovec navodi sedam skupina mjera kojom će kompaniju pokušati izvesti na put pozitivnog poslovanja.

- To su mjere za smanjenje broja neproizvodnih i administrativnih radnika te ukidanje neprofitabilnih organizacijskih dijelova društva, kao i djelomični otpis obveza prema vjerovnicima i otplata >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ostataka obveza u ratama na rok od pet godina. Slijede mjere za poboljšanje organizacije radi smanjenja troškova poslovanja, ugovaranje projekata s ostatkom dobiti i prodaja dijela nekretnina koje su u ranijim razdobljima kupljenje iz obrtnih, kratkoročnih sredstava te reprogramiranje kredita na duže otplatno razdoblje, navodi Sirovec.

Na kraju rujna kratkoročne obveze iznosile su 307 milijuna, a one dugoročne 127,74 milijuna kuna. Konsolidirano kratkoročne obveze iznose oko 332 milijuna kuna, a dugoročne 254,5 milijuna.

Vrijednost imovine Tehnike iznosi 804,3 mil. kn, a ukupne obveze 576,2 mil. kn, što pokazuje da je vrijednost imovine veća od obveza za 228 milijuna kuna. Konsolidirana vrijednost imovine iznosi 914,8 mil. kn. a ukupne obveze 712 milijuna, odnosno vrijednost imovine veća je od obveza za 202,7 mil. kn.

Za povjerenika predstečajne nagodbe imenovana je Biserka Šmit-Sabolić, a ročište radi ispitivanja tražbina zakazano je za 6. ožujka.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.