Stiže Probijač: Rusija se opasno naoružava VIDEO

Izvor: B92, 23.Jul.2023, 15:17

Stiže "Probijač": Rusija se opasno naoružava VIDEO

Ruska vojska je nabavila nove tenkove T-90M i modernizovane tenkove T-72B3M proizvođača Uralvagonzavod.

Rusko Ministarstvo industrije i trgovine navodi da ove isporuke odgovaraju na potrebe vojske za naprednom i pouzdanom opremom.

Uralvagonzavod je utrostručio svoju proizvodnju prošle godine i isporučio najnovije tenkove T-90M Proriv (Probijač) i napredne tenkove T-72B3M za upotrebu u specijalnim vojnim operacijama.

Generalni direktor Uralvagonzavoda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aleksandar Potapov, potvrđuje sposobnost kompanije da brzo isporuči novu opremu vojsci.

On je istakao kvalitet tenkova, koji su pohvaljeni u ruskim operacijama u Ukrajini od februara 2022. godine.

"Sankcije su apsurdne"

Rusko vojno-industrijsko preduzeće iz Nižnjeg Tagila nedavno je na svom Telegram nalogu prikazalo uvid u svoj neprekidni proces proizvodnje.

Video otkriva složene zanatske veštine u sastavljanju trupa T-90 i T-90M Proriv.

Video je objavio UralVagonZavod kao repliku na očekivane nove sankcije sa Zapada. U izjavi koja prati video, moderatori naloga su izjavili: "Ponovo se priča o sledećim sankcijama. Ne marimo za priče – radimo dan i noć".

EU razmatra na nove sankcije, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da su sankcije "apsurdne".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.