Stiže 30 milijardi evra za Srbiju i region

Izvor: NaDlanu.com, 08.Nov.2012, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže 30 milijardi evra za Srbiju i region

Ključne međunarodne finansijske institucije će programom finansiranja od preko 30 milijardi evra pomoći ekonomski oporavak rasta u zemljama istočne i jugoistočne Evrope, uključujući Srbiju.

To je saopštila Evropska investiciona banka (EIB), istakavši da je reč o "Zajedničkom akcionom planu" koji su danas usvojile EIB, Svetska banka i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).Ovaj Akcioni plan je, kako je obrazložila EIB, "direktan odgovor na dalji upliv koji problem zone evra >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ima na ekonomije zemalja Evrope u razvoju, i obuhvata i preko 30 milijardi evra obećanih sredstava za razdoblje 2013-2014"."Ovaj novi zajednički plan međunarodnih finansijskih institucija ima za cilj da oživi rast u tom regionu tako što će dati potporu inicijativama privatnog i javnog sektora, uključujući infrastrukturu, investicije za preduzeća i finansijski sektor", navedeno je u saopštenju.Plan će obuhvatiti podršku Srbiji, kao i Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Estoniji, Makedoniji, Madjarskoj, Kosovu, Litvaniji, Letoniji, Crnoj Gori, Slovačkoj i Sloveniji.BRISEL, 8. novembra 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za oporavak ekonomija regije 30 milijardi eura pomoći

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Nov.2012

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Svjetska (SB) i Evropska investicijska banka (EIB) najavile su da će sa više od 30 milijardi eura pomoći oporavak ekonomija u srednjoj i jugoistočnoj Evropi. Pomoć je, kako je navedeno u zajedničkom saopćtenju tih institucija, direktan odgovor na kontinuirane...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.