Izvor: B92, 31.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigle ponude za pet domacih secerana

Beograd -- Tendersku dokumentaciju za kupovinu pet domacih secerana otkupilo je pet firmi, medju kojima je i jedna domaca MK Komerc iz Novog Sada. Ponude ce biti otvorene na sednicama Tenderske komisije u toku sledece nedelje. Agencija za privatizaciju Republike Srbije objavila je tender za prodaju pet od 15 domacih secerana: Bac, Kovacica, Crvenka, Pecinci i Zabalj.

Predsednik sindikata "Nezavisnost" u secerani u Kovacici Jan Marcek u izjavi za Radio B92 istice da kupovina ove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << secerane nece moci da dovede do otpustanja radnika. "Jedino moze doci do smanjenja broja ljudi, ali to je vec pitanje birokratije", kaze Marcek. "Onaj ko kupi tu fabriku automatski mora i da uslovi socijalni program. U njemu stoji da u prvih pet godina ne moze nikoga da otpusti, moze da ponudi sporazumni otkup radnog mesta, ali obe strane moraju da se sloze. Mi smo zacrtali da to bude 200 evra po godini ukupnog radnog staza, ukoliko bi vlasnik hteo nekome da otkupi radno mesto", rekao je Marcek. On dodaje da je u okviru socijalnog programa predvidjeno i povecanje plata, kao i finansiranje stambenog fonda.

Na kraju recimo i to da je direktor Sektora za tendersku privatizaciju Agencije za privatizaciju Republike Srbije Sinisa Mali izjavio agenciji Beta da ocekuje da tenderska komisija konacnu odluku o strateskom partneru secerana donese do kraja septembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.