Statistika kaže: Rusi se vraćaju CG

Izvor: B92, 13.Maj.2015, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Statistika kaže: Rusi se vraćaju CG

Evropske zemlje posetilo je u prvom tromesečju ove godine 30 odsto manje ruskih turista, a izuzetak su samo Rumunija i Crna Gora.

U ove dve zemlje zabeležen je porast poseta turista iz Rusije u odnosu na prvi kvartal 2014. godine.

Prema podacima Evropske komisije za turizam, veći deo evropskih destinacija zabeležio je pad ruskih turista, a kao razlog tome, komisija navodi "neopredeljenu geopolitičku i ekonomsku situaciju" u samoj Rusiji.

Prema podacima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Asocijacije tur-operatora Rusije, u prva tri meseca ove godine interesovanje ruskih turista za strane azijske zemlje palo je za 40 do 50 odsto. Zbog pada cene nafte i rublje, troškovi Rusa za odmor u Aziji porasli su duplo, navela je ta asocijacija.

Međutim, Crnogorci su u strahu kako će proći sezona jer ne računaju da će Rusi ovog leta biti prvi na "top-listi" posetilaca u Crnoj Gori. To pokazuje i nezainteresovanost ruskih agencija tokom zimskih meseci. Razlozi su mnogobrojni: kriza u Ukrajini, ruska rublja je toliko pala da im je letovanje u Crnoj Gori daleko skuplje, a u Rusiji se uveliko vodi kampanja da turisti iz ove zemlje odmor provode u svojoj državi.

Crna Gora je, imajući u vidu događanja na svetskom ekonomskom tržištu, snizila cene hotelskih aranžmana za rusko tržište.

Međutim, mnogobrojne turističke agencije u Tivtu koje posluju s ruskim tržištem otkazale su rezervacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.