Start šećerne kampanje u Crvenki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Start šećerne kampanje u Crvenki

SOMBOR - Na sirovinskom području šećerane Crvenka danas počinje vađenje šećerne repe, a prve količine ući će u fabriku sutra.

Na tom području crvenačke šećerane proletos je posejano oko 12 hiljada hektara, rekao je Beti direktor sirovinskog sektora te šećerane Milan Martić.

U Crvenki očekuju preradu između 550 i 600 hiljada tona repe, što je dovoljno za rad te šećerane. "Mi našim proizvođačima garantujemo otkup svih količina. Minimana cena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 2.840 dinara po toni sa PDV-om. Ove prve površine koje će biti izvađene u septembru planiramo da isplatimo već u oktobru", kaže Martić.

Šećerana u Crvenki počela je i pripreme za narednu setvu.

Proizvođačima koji ugovaraju proizvodnju u 2009. godini već se isporučuje mineralno đubrivo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počelo vađenje šećerne repe

Izvor: Kurir, 01.Sep.2008, 06:37

SOMBOR - Na sirovinskom području šećerane "Crvenka" juče je počelo vađenje šećerne repe, a prve količine ući će danas u fabriku. Na tom području proletos je posejano oko 12.000 hektara, potvrdio je direktor sirovinskog sektora te šećerane Milan Martić. U Crvenki očekuju preradu između...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.