Stala linija u Tozi, 100 dobilo privremeni otkaz

Izvor: B92, 20.Dec.2016, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stala linija u "Tozi", 100 dobilo privremeni otkaz

Kikinda -- U fabrici “Toza Marković” u Kikindi privremeno je obustavljena proizvodnja crepa na jednoj liniji zbog čega je otpušteno oko 100 radnika.

Privremeno gašenje jednelinije proizvodnje crepa i otpuštanje radnika u najvećoj kikindskoj fabrici je usledilo kao i prethodnih godina, a kako je najavljeno iz fabrike, zastoj će trajati do kraja februara, kada će većina otpuštenih radnika biti vraćena na posao.

U “Tozi Markoviću” je nakon dve i po godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stečajni postupak zaključen polovinom avgusta ove godine, nakon usvajanja plana reorganizacije, kada su potraživanja poverilaca pretvorena u vlansički udeo pa je većinski vlasnik postalo JP “Srbijagas” sa udelom od 66 odsto.

Sadašnje rukovodstvo “Toze Markovića” veruje da će ovo biti poslednja godinu kada se zimi smanjuje proizvodnja. Ove zime neće biti prekida rada linije za proizvodnju keramičkih pločica. Na liniji za proizvodnju crepa koja je zaustavljena biće urađen generalni remont.

U „Tozi Markoviću” posle obustavljanja stečaja i početkom realizacije plana reorganizacije angažovano je oko 620 radnika, od kojih 170 na neodređeno, a većina ih je uposlena na određeno vreme. Planom reorganizacije predviđeno je da na neodređeno bude angažovano 260 radnika.

“Prošla su tek četiri meseca otkako je završen stečaj i nismo mogli da obezbedimo da i tokom zime rade obe linije za proizvodnju crepa. Morali smo privremeno da otpustimo radnike sa te linije, ali će njih 95 odsto biti vraćeno na posao već u februaru. Nema nikakvog masovnog otpuštanja radnika, jer i prethodnih godina od kada je preduzeće zapalo u teškoće, linije su zaustavljanje tokom zime”, kaže direktor “Toze Markovića” Vladimir Ilić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obustavljena proizvodnja u fabrici Toza Maraković

Izvor: Večernje novosti, 21.Dec.2016, 00:22

U fabrici "Toza Marković" u Kikindi privremeno je obustavljena proizvodnja crepa na jednoj liniji zbog čega je otpušteno oko 100 radnika U fabrici "Toza Marković" u Kikindi privremeno je obustavljena proizvodnja crepa na jednoj liniji zbog čega je otpušteno oko 100 radnika....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.