Stakleni dragulj - fascinantan i jestiv

Izvor: B92, 18.Apr.2017, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stakleni dragulj - fascinantan i jestiv

Pojava kukuruza u duginim bojama podigla je gastronomski užitak na potpuno novi nivo.

Fotografije ove šarenolike i neobične hrane masovno se dele na društvenim mrežama,a posvećena joj je i posebna grupa na Fejsbuku.

Za sve koji ne veruju, slike nisu podvrgnute tzv. Fotošopu, a divni kukuruz u duginim bojama poznat je kao fenomen stakleni dragulj.

Kukuruz zadivljujućih nijansi rezultat je dugogodišnje selekcije Karla Barnsa, farmera iz Oklahome. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Nakon ukrštanja nekoliko tradicionalnih sorti, pažljivo je odabirao i ostavljao semena najvećih i najprozirnijih zrna.

"Budite uvereni, to nije Fotošop prevara. Zaista je zapanjujuće u ruci kao što je na ekranu računara. Kada ogulite ljusku sveže ubranog kukuruza, otkrićete dugine boje unutra, to je kao neuvijeni magični poklon. A ovo je poklon koji bi trebalo da se deli daleko i široko."

Mnogi ljudi su zvali da dobiju ovaj stakleni dragulj. Tražnja za ovom retkom sortom bila je ogromna.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.