Šta sve planira novi vlasnik Zemun parka?

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 21:04

Šta sve planira novi vlasnik Zemun parka?

Akvizicija Zemun parka realizovana je zbog njegovog velikog tržišnog potencijala, a već ove godine u planu je početak razvoja više od 8.000m2 novih prodajnih kapaciteta, kažu iz kompanije Marera Properties za B92.net.

"Dodatno ćemo proširiti kapacitete parkinga i otvoriti komunikaciju ka Metrou", navode za naš portal.

Nakon vesti da je Marera Properties postala vlasnik Zemun parka, iz ove kompanije navode za B92.net da još uvek usaglašavaju finalna ulaganja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Za Zemun park, kažu, imaju brojne planove. "Želimo da osiguramo da novi prodajni kapaciteti odgovaraju i savremenim zahtevima potrošača ali i načinima na koje maloprodajni brendovi organizuju svoje prodajne mreže".

Marera Properties u prethodnom periodu postala je vlasnik i Forum shopping centra u Nišu, a govoreći o razlozima za ulaganje u ritejl parkove, navode da vide veliki potencijal u tom formatu.

"Za sada smo odlučili da primenimo istu logiku kao kada smo akvizirali Forum u Nišu - preuzimamo razvijenu maloprodaju u kome vidimo dodatnu priliku za rast i razvoj".

Zemun park je prvi maloprodajni park otvoren u Beogradu, ka njemu gravitira više od 350.000 ljudi gotovo svakodnevno, ima veoma dobar miks prodajnih kategorija i snažnu bazu lojalnih potrošača, navode iz Marere neke od razloga za novu akviziciju.

Kompanija planira da izgradi i još dve nove hale u industrijskom parku Pobeda koji su akvizirali prošle godine i od tada su, kažu, uložili značajna sredstva u unapređenje kvaliteta postojećih kapaciteta. "Sada krećemo i u razvoj novih".

U planu je i veliki broj novih projekata, a ono što je novina je da po prvi put grade dodatne objekte. Kompanija koja je bila poznata po projektima rekonstrukcije u ovoj godini počinje sa razvojem novih objekata i to i u industrijskom i u maloprodajnom segmentu.

"Nastavljamo naravno i sa rekonstrukcijom objekata, kojom smo se i predstavili tržištu, i to kroz rekonstrukciju dve kultne beogradske znamenitosti: Palate Beograd i BIGZ-a", kažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.