Šta se to dešava u Poreskoj upravi

Izvor: B92, 27.Avg.2014, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se to dešava u Poreskoj upravi

Direktor Poreske uprave Aleksandar Miljković podneo je ostavku 2 meseca posle imenovanja na tu funkciju saznaje Beta. Ostavka iz ličnih razloga, navodi Tanjug.

Miljkovića je Vlada Srbije imenovala za direktora Poreske uprave 19. juna ove godine. Do tada je radio u revizorsko-konsultantskoj kući "Prajsvoterhaus Kupers".

Na čelu Poreske uprave zamenio je Ljiljanu Kovačević koja je bila vršilac dužnosti direktora, nakon što je prethodni direktor Ivan Simič podneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostavku. Simič je bio direktor Poreske uprave od februara do kraja decembra 2013.

Tanjug je zatim objavio da ja Aleksandar Miljković ostavku podneo iz ličnih razloga, a da ga, kako saznaje, na mestu prvog čoveka Poreske uprave već desetak dana zamenjuje njegov zamenik Marko Marinković, koji je u Poresku upravu došao iz Bezbednosno informativne agencije.

Državna agencija navodi da je Marko Marinković na mesto zamenika direkotra Poreske odlukom Vlade Srbije od 18. avgusta i od tada je, kako tvrdi izvor Tanjuga, ozbiljno prionuo na posao i "zatvorio" 140 kockarnica.

Marinković je, navodi izvor Tanjuga, ozbiljno rešen da se "obračuna" sa nezakonitim poslovima u vezi sa igrama na sreću, a na spisku za kontrolu su i pojedini ugostiteljski objekti.

"Primećeno je odsustvo dosledne kontrole i preduzimanja mera Poreske uprave u toj oblasti do sada. Ubuduće će to biti redovno i strogo kontrolisano", tvrdi izvor Tanjuga koji dodaje da Marinković u tom poslu ima "odrešene ruke", kao i za sva organizaciona i radno profesionalna rešenja u Poreskoj upravi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Direktor Poreske uprave podneo ostavku

Izvor: Radio 021, 27.Avg.2014

Direktor Poreske uprave Srbije Aleksandar Miljković podneo je ostavku na tu funkciju, a na toj poziciji već desetak dana zamenjuje ga njegov zamenik Marko Marinković...Aleksandra Miljkovića je Vlada Srbije imenovala za direktora Poreske uprave 19. juna ove godine. Do tada je radio u revizorsko-konsultantskoj...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.