Šta se desilo odjednom? Alibabi prihod skočio 61%

Izvor: B92, 24.Avg.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se desilo odjednom? Alibabi prihod skočio 61%

Kineski div Alibaba objavio je da je imao snažan skok tromesečnih prihoda, zahvaljujući dobrim rezultatima od poslovanja internet trgovine.

Istovremeno, dobit je smanjio jednokratni trošak.

U tromesečnom razdoblju do kraja juna, prihodi kompanije sa sedištem u Hangzhouu skočili su 61 odsto, na 80,92 milijarde juana.

Neto dobit smanjena je, međutim, 41 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, potonuvši na 8,69 milijardi juana (1,26 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara). Kada se isključi naknada zaposlenima kompanije za plaćanja Ant Financial, dobit je uvećana 33 odsto.

Iz kvartala u kvartal Alibaba zadivljuje ulagače rastom prihoda podstaknutim snažnim jačanjem potražnje kineskih potrošača za kupovinom na Internetu, napominje AFP.

U poslednje vreme zabrinule su ih ipak naznake usporavanja kineske ekonomije, uključujući i promet u maloprodaji ali i potencijalni uticaj trgovinskog rata sa SAD.

Sudeći po skoku prihoda, ti faktori nisu uticali na poslovne rezultate Alibabe u periodu od aprila do juna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.