Šta Zagreb nudi Mađarima?

Izvor: B92, 09.Dec.2013, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta Zagreb nudi Mađarima?

Zagreb -- Pregovarački tim Hrvatske, u nastojanju da obnovi pregovore s Molom, nudi Mađarima mesto predsednika uprave u Ini, ali bez dosadašnjeg prava veta.

Ministar privrede, Ivan Vrdoljak, na čelu pregovaračkog tima s Mađarima, izjavio je agenciji Blumberg da hrvatska strana želi da se ovog meseca sastane s Molom kako bi našli zajedničku strategiju za Inu, preneo je hrvatski Tportal.

Prema novom upravljačkom modelu, svaka bi strana imala po tri člana uprave, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi se strateške odluke donosile jednoglasno.

"Imamo dve opcije. Ili ćemo se dogovoriti oko strategije Ine, ili će Vlada preduzeti pravne korake kako bi zaštitila interes Republike Hrvatske, među kojima je i mogućnost tužbe", izjavio je Vrdoljak.

Prema sadašnjem ugovoru, predsednik Uprave Ine, Zoltan Aldot, ima mogućnost stavljanja veta na strateške odluke Ine, i tu mogućnost bi, prema novom aranžmanu, izgubio.

Vrdoljak je u razgovoru s novinarkom Blumberga potvrdio da pregovara s ruskim Rosnjeftom i katarskim ministrom energije oko statusa Ine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.