Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 19.Feb.2010, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko-makedonski privredni savet danas u Skoplju

SKOPLJE - Privredna komora Srbije, zajedno sa Privrednom komorom Makedonije, organizovaće danas u Skoplju "Srpsko-makedonski poslovni savet", u cilju unapređenja privredne saradnje dve zemlje.

U privrednoj delegaciji Srbije, koju će predvoditi predsednik PKS Miloš Bugarin, biće predstavnici ministarstva trgovine i usluga, ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, ministarstva poljoprivrede i ministarstva finansija, kao i 59 domaćih preduzeća.

Prvi sastanak će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << održan na graničnom prelazu Preševo-Tabanovce, gde će sa nadležnim graničnim organima Srbije i Makedonije razmatrati pitanja funkcionisanja carinskih procedura i unapređenje rada carinskih organa.

U Skoplju će makedonsko ministarstvo ekonomije i PKM, kao i makedonska Agencija za inostrane investicije i Direkcija za razvojno-tehnološke zone održati prezentacije svojih potencijala, nakon čega će biti organizovan biznis forum na kome će se susresti srpski i makedonski privrednici.

Predstavnici srpskih preduzeća rekli su da od tog skupa očekuju unapređenje saradnje i još bolji plasman proizvoda na makedonsko tržište.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.