Srpski “kralj šećera“ ulaže u Hrvatsku

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2010, 06:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski “kralj šećera“ ulaže u Hrvatsku

Spremni smo da u unosan biznis u Hrvatskoj uložimo do 100 miliona evra, od čega bih ja investirao oko 30 odsto sopstvenog kapitala, izjavio je vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić za zagrebački "Večernji list".

Kostić nije izneo detalje svojih planova ni imena pojedinaca i kompanija sa kojima će sarađivati jer bi to, kako je rekao, moglo uticati na tok pregovora.

- Ideja je da se razvija koncept poslovanja koji podrazumeva da s istim menadžmentom, po potrebi i svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << radnicima, leti vodimo hotelski kompleks na moru, a zimi na Kopaoniku - rekao je srpski “kralj šećera”, kako su ga predstavili novinari zagrebačkog lista i navode da se njegovo bogatsvo procenjuje na 300 miliona evra.

Upitan da li je Hrvatska zaista “tako lepa i tako blizu”, kako je glasio slogan za hrvatski turizam u Srbiji, i kakva je percepcija srpskih građana na spomen hrvatskog turizma, Kostić je odgovorio:

- Rekao bih da se ova percepcija polako menja u pozitivnom smeru. Tome najviše doprinose vodeće generacije političara u obe zemlje i sve bolji međudržavni odnosi. U Srbiji postoje generacije koje su odrasle na hrvatskoj obali i za koje je asocijacija za “pravo more” neponovljiva kombinacija mirisa borovine i slane vode Dalmacije. Upravo su oni među prvima ponovno bili na hrvatskoj obali.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.