Srpska hrana traži put do ekskluzivnih restorana

Izvor: RTS, 05.Nov.2018, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska hrana traži put do ekskluzivnih restorana

U Beogradu je otvoren "Beogradski sajam hrane" na kojem će se predstaviti stotinak proizvođača visoko kvalitetne hrane iz Srbije i regiona. Cilj manifestacije je da se razmene iskustva i informacije iz prehrambene industrije, i da se sklope poslovi budući da je prvi dan sajma rezervisan za profesionalne kupce.
Na "Beogradskom sajmu hrane" sve vrvi, od ljudi, boja, kvalitetne i lepo upakovane hrane. Svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << proizvode izložili su proizvođači zimnice, sokova, džemova i raznih pasti od orašastih plodova.

Svi oni pokušaće da ubede menadžere ekskluzivnih restorana i lanaca prodavnica iz celog sveta da baš sa njima treba da sklope posao.
Država želi da pomogne da imamo više ovakvih premijum proizvoda kao i da oni lakše nađu put do tržišta na kome koštaju i pet puta više nego u Srbiji, kaže ministar poljoprivrde Branislav Nedimović.
"Moramo da otvorimo što više platežno sposobnih tržišta kao i da podržimo naše proizvođače sa inovacijama, da pratimo trendove i da proizvod upakujemo onako kako se to traži u svetu", rekao je Nedimović.  
Kada je reč o geografskom poreklu i zaštiti proizvoda, ministar poljoprivrede kaže da već dvanaest proizvoda ima artifikat o zaštićenom poreklu.
"To je dosta dobro urađeno kod nas i pozivamo sve da uzmu učešće u tome. Imamo alate a želimo da što više mladih ljudi uključimo", rekao je Nedimović.
Sajam je danas poslovno orjentisan tako da će biti nekoliko panel diskusija o aktuelnim temama iz prehrambene industrije. Drugog dana, Sajam je otvoren za javnost tako da će i šira publika moći da uživa u najboljem što Srbija ima – zdravoj i ukusnoj hrani.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Otvoren prvi sajam visokokvalitetne hrane Belgrade Food Show

Izvor: N1 televizija, 05.Nov.2018

U Beogradu je otvoren prvi sajam visokokvalitetne hrane "Belgrade Food Show" na kom je proizvode iz industrije voća, povrća, mesa i mlečnih proizvoda predstavilo više od 80 izlagača iz Srbije i regiona...Taj dvodnevni sajam su organizovale Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Asocijacija...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.