Srbiju čeka rast turističkih poseta

Izvor: B92, 07.Feb.2011, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiju čeka rast turističkih poseta

Beograd -- Prošla godina je bila veoma teška za turizam tako da je ohrabruje što je sada promet veći nego u istom periodu prošle.

Državni sekretar za turizam Goran Petković je kazao da posebno ohrabruje što, počev od druge polovine 2010, promet raste iz meseca u mesec.

"Sam januar je pokazao konstantan porast prometa i to garantuje da ćemo se vratiti na neke brojke koje su obeležile 2008. i 2009. godinu, pre nego što je naišao talas krize u Srbiju", kazao je Petković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Petković je primetio da su naročito zimski turistički centri na početku 2011, imali bolju sezonu nego prošle godine.

"Beograd," po Petkoviću, "beleži odlične rezultate kada je reč o stranim posetiocima i to je takođe ohrabrujuća činjenica, pogotovu imajući u vidu da 'Vizer' i druge niskobudžetske kompanije povećavaju broj letova za Beograd, te šanse za dovođenje stranih posetilaca rastu". Petković je dalje naveo kako u naredna dva meseca može da se očekuje povezivanje Beograda sa Briselom, pošto je to već urađeno sa Velikom Britanijom, Nemačkom, Holandijom i sa skandinavskim zemljama. Sada je na redu marketinška kampanja obrade tih tržišta, i dovođenja većeg broja posetilaca iz tih krajeva, ukazao je državni sekretar.

Bilo je više prirodnog snega, ali je i više urađeno na marketingu, posebno cenovnoj politici i sada su te ponude mnogo pristupačnije i prihvatljivije građanima Srbije, a i strancima koji to mogu da porede sa ponudom u okruženju, konstatovao je državni sekretar.

Petković je ocenio da je dobro da su privatni investitori prepoznali šanse za građenje hotela u mestima koje imaju turističke potencijale širom Srbije.

Zlatibor takođe ima značajno investiranje, na Staroj planini je u toku izgradnja hotela, a prošle godine je krenula i na Kopaoniku izgradnja novih kapaciteta, u okrilju renoviranog i sređenog skijališta, naveo je Petković.

"Posebno raduje, što se težište ponude pomera sa hotela sa dve, na hotele sa tri i četiri zvezdice, a u najavi su i oni sa pet; jedan takav očekujemo da će biti otvoren relativno brzo u Beogradu na Studentskom trgu, a najavljen je i u Rajićevoj (ulici)", naveo je Petković.

Državni sekretar je ukazao da će na taj način "Hajat" koji je za sada jedini hotel takve vrste većeg kapaciteta u Beogradu, dobiti podršku, a glavni grad će biti prepoznatljiviji kao destinacija kroz kanale prodaje novih hotela i rezervacione sisteme na nekim drugim tržištima.

Petković je dodao da je krajnje vreme da se krene i sa rekonstrukcijom hotela "Jugoslavija" jer je sa međunarodnim lancem "Kempinski" ugovor odavno potpisan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.