Srbiji dozvoljen izvoz mleka u EU

Izvor: B92, 21.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji dozvoljen izvoz mleka u EU

Beograd -- Ruski ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu kaže da bi Srbija energetski sporazum sa Rusijom trebalo da ratifikuje pre izbora 11. maja.

Rusi žele ratifikaciju pre 11. maja, srpski zvaničnici podeljeni po tom predlogu

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Sergej Šojgu veoma je zabrinut što Srbija još nije ratifikovala energetski sporazum sa Rusijom. Sa druge strane, predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u razgovoru sa Šojgom da će energetski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporazum ratifikovati novi srpski parlament u punom kapacitetu.

Tadić je dodao da će saradnja dve zemlje nastaviti da se razvija i jača u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ruskog ministra je tokom kratke posete Beogradu najpre primio premijer Vojislav Koštunica, koji je najavio da će u Vladi Srbije ponovo pokrenuti pitanje da se energetski sporazum u Skupštini Srbije ratifikuje pre izbora.

Šojgu je sa ministrom za trgovinu Predragom Bubalom u ruskoj ambasadi potpisao protokol u kome je, između ostalog, navedeno da će dve vlade nastojati da se energetski sporazum ratifikuje do 11. maja 2008. godine.

Portparol DSS-a Andreja Mladenović kaže da će Vlada Srbije, na osnovu protokola koji su potpisali ministri Predrag Bubalo i Sergej Šojgu, ponovo u četvrtak razmatrati odluku o ratifikaciji energetskog sporazuma koji je potpisan sa Rusijom.

On je kazao da je to prilika "za koaliciju 'Čanak-DS-G17 plus' da u interesu građana Srbije i razvoja srpske privrede isprave svoju raniju štetnu odluku i učetvrtak na sednici vlade glasaju za ratifikaciju sporazuma".

Mladenović je ocenio da cela Srbija zna da je energetski sporazum u interesu naše zemlje. "Samo ljudi koji imaju nagon za rušenje Srbije mogu biti protiv ovog sporazuma", dodao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.